Полша обвини Франция и Германия, че са твърде близки с Русия.

...
Полша обвини Франция и Германия, че са твърде близки с Русия.
Коментари Харесай

Качински: Франция и Германия са твърде близки с Русия

Полша упрекна Франция и Германия, че са прекомерно близки с Русия. Това излиза наяве от изявлението за немския в. " Ди Велт " на вицепремиера на Полша Ярослав Качински. Той е и водач на ръководещата партия " Право и правдивост ".

" Германия, както и Франция, са силно пристрастни към Москва ", съобщи Ярослав Качински.

" През годините немското държавно управление не искаше да види какво прави Русия под управлението на Путин и през днешния ден виждаме резултата ", сподели Качински.

" Полша не е удовлетворена от ролята на Германия в Европа ", добави той.

Качински укори Берлин, че се е опитал да възвърне това, което някогашният канцлер от XIX в. Ото декор Бисмарк " е направил... Германско владичество, само че един до друг с Русия ".

Полският вицепремиер осъди Берлин най-много за това, че не е доставил задоволително оръжия на Украйна и е отказал ембарго най-малко върху вноса на нефт от Русия.

" Важно е да се знае, че Русия получава четири до пет пъти повече приходи от продажбата на нефт, в сравнение с от продажбата на газ ", сподели Качински.

" Не можем да продължаваме непрекъснато да поддържаме велика мощ като Русия, като ѝ плащаме милиарди ", добави той.

Преди нахлуването на Русия на 24 февруари Германия внасяше 55% от естествения си газ от Русия, половината от въглищата си и към 35% от петрола си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР